5 yllättävää faktaa kiintolevystäsi, joita et tiennyt

Kiintolevyt voivat olla melko mystisiä. Joskus ne vain romahtavat ja siihen se loppuu. Ei tulipaloa, ei tulvaa, ei 5 jalan pudotusta betonille, ei varas, he vain kuolevat ja kuljettavat mukanaan kaikenlaisia ​​asiakirjoja, mukaan lukien tärkeitä, vuosien valokuvia ja videoita sekä tietoja, joita et koskaan löydä mistään muualta.
Näin on käynyt monille useammin kuin kerran, mutta surulliset tilastot osoittavat, että silti vain noin 36 % ihmisistä varmuuskopioi tietonsa kerran kuukaudessa ja alle 10 % tekee sen päivittäin. Tietojen tallentamisessa on kuitenkin enemmän kuin puolet pullosta. Tässä on joitain yllättäviä faktoja kiintolevystäsi:
1. Laitteisto- ja järjestelmäongelmat ovat yleisin syy tietojen katoamiseen
Tämä saattaa olla järkyttävää, sillä erään tutkimuksen mukaan lähes 50 % osallistujista uskoi, että yleisin syy kiintolevyjen tietojen katoamiseen johtui inhimillisestä virheestä. Siitä huolimatta tietokoneasiantuntijat, jotka ovat tutkineet lukemattomia kiintolevyjä, ovat eri mieltä tämän mielipiteen kanssa. Näiden asiantuntijoiden mukaan laitteisto- ja järjestelmäongelmat aiheuttavat 30 prosenttia tietojen menetyksestä, inhimilliset virheet ovat toisella sijalla 27 prosentilla, tietokonevirukset 7 prosentilla ja luonnonkatastrofit 3 prosentilla. Toisin sanoen, vaikka olet kuinka varovainen kiintolevyn kanssa, et voi olla täysin turvassa tietojen katoamiselta.
2. Murskaaminen ja degausserin käyttö ovat parhaita tapoja tuhota kiintolevy
Kiintolevyt voivat olla oikeita. Ne ovat hauraita ja voivat helposti epäonnistua, kun haluat niiden toimivan, mutta niitä voi myös olla vaikea tuhota, kun haluat hävittää arkaluonteisia tietoja. Huipputietokoneiden asiantuntijoiden mukaan on kaksi tapaa tuhota kiintolevy pysyvästi. Ensimmäinen tapa on käyttää degausser-laitetta, joka käyttää erittäin tehokkaita magneetteja tuhoamaan sisällön ja fyysisen aseman. Toinen tapa, joka saattaa olla taloudellisempi ja käytännöllisempi keskivertoihmiselle, on silputa asema. Varmista, että noudatat kaikkia turvaohjeita kiintolevyä murskaessasi.
3. Kiintolevyn keskimääräinen käyttöikä on 3–5 vuotta
Kysy kiintolevyistä keneltä tahansa tietokonelaitteistoteknikolta. Hän kertoo sinulle, että lopulta kiintolevysi epäonnistuu liikkuvien mekaanisten osien ansiosta. He eivät ehkä kerro sinulle, kuinka nopeasti tämä epäonnistuminen voi tapahtua. Uusimpien tietojen mukaan kiintolevy kestää normaaleissa olosuhteissa keskimäärin 3–5 vuotta. Vaikuttaa siltä, ​​että mitä tehokkaammiksi ja tehokkaammiksi kiintolevyistä tulee, sitä hauraampia ne ovat. On suuri todennäköisyys, että sinulla tai jollakulla tutulla on 3 vuotta vanha kiintolevy, joka ei ole täysin tai sitä ei ole koskaan varmuuskopioitu. Jos näin on, sinä tai tuntemasi henkilö on suuressa vaarassa menettää tietonsa.
4. Kiintolevyn laittaminen pakastimeen tai sen hakkaaminen pöytään tai lattiaan ei korjaa sitä
Varmasti olet kuullut paljon kuolleita kiintolevykeinoja, ja olet ehkä jopa kokeillut joitain niistä. Valitettavasti nämä ovat myyttejä eivätkä korjaa kiintolevyäsi. On olemassa kolme yleisintä kiintolevyn korjausmyyttiä, jotka ovat:
• Aseman laittaminen pakastimeen hetken kuluttua tekee siitä taianomaisen hyvän.
• Löysää kiintolevyä pöytää vasten moottorien löysäämiseksi ja sen saa taas toimimaan.
• Kiintolevyn hakkaaminen lattiaa vasten luku-/kirjoituslevyjen irrottamiseksi ja kiintolevyn palauttamiseksi.
5. Kiintolevyn palauttaminen on kuin hengenpelastava leikkaus
Kun vioittunut tai vaurioitunut kiintolevy viedään ammattimaiseen tietojen palautuspalveluun, prosessi on kuin pätevän kirurgin suorittama hengenpelastava leikkaus. Kun tämän laitoksen insinööri toteaa, että kiintolevy ei toimi, hän lähettää sen puhdastilaan selvittääkseen vian syyn. Kun insinööri löytää vian perimmäisen syyn, hän suorittaa levylle leikkauksen tarkoituksenaan lukea se vielä kerran tietojen poimimiseksi. Tämän jälkeen asiantuntija kokoaa kiintolevyn takaisin yhteen palauttaakseen tiedot, jotka hän sitten siirtää ulkoiseen tallennuslaitteeseen.

© 2024 - Liiketoimintaryhma - All Rights Reserved.